Nytårsmiddag for 2 + katten :)


Rejecocktail – Snitzler m grønt og dobbelrøsti – Desserttallerken  m. 3 sukkerfrie udgaver –  (Hjemmelavet is – Marcipan m. chokolade – og chokolademousse)
Når jeg har brugt fløde er det 18 % creme-fine (det fungerer fint både i dressing og i isen.

Rejecocktailen er gammeldags, men smager godt
Rejer,  asparges og salat kommes i glas –
Der kommer en dressing på af creme-fraiche, lidt pisket fløde og lidt karry/mangodressing + 2 dråber sødemiddel – pyntes med rød kaviar og dild og citron

Snitzlerne er svinekød m. ost og skinke (er købt færdige hos slagteren)
Her er dobbelrøsti også købt – det er 2 stk røsti m. mos der er rørt med æg og krydderurter –
Både snitzler og røsti skal bare i ovnen ved 180-200 grader i ca 20 – 25 minutter.
Grøntsagerne var jordskokker fra haven og gulerødder i store tern –
Først et opkog og så steges de på panden
Serveres med en rødvinsovs (en brun skysovs der efterhånden får en god sjat rødvin)
Stegeskyen fra grøntsagerne koges af med rødvinen og jævnes lidt med maizena rørt ud i vand – der smages til med salt og peber – farven justeres evt m kulør.

Desserten er hjemmelavet is
JEG brugte sødemiddel i stedet for sukker og 75% chokolade.

Hjemmelavet flødeis (her med chokolade)


Marcipanstykkerne der er overtrukket med mørk chokolade er købt sukkerfri
Chokolademousse er fløde blandet med NUTELLA i sukkerfri udgave fra easis
Pyntes med frugt .