Min mand og jeg er alene hjemme – Sønnen er lidt forfløjen, da han havde mulighed for at forene noget arbejde i Malaga med lidt fritid, pakkede han en kuffert og tog afsted 😀
Madplanen er lavet ud fra hvad der er i vores fryser, der er ikke opfundet den dybe tallerken i denne uge, men vi holder fast i de lidt sundere spisevaner. Vi er kommet til at holde rigtig meget af alle vores grøntsager, har faktisk talt om at drosle kødet lidt ned (ved at spise helt grønt feks 3 gange om ugen) – kødpålæg er vi holdt op at spise (men spiser ofte fisk til frokost) – Men de kødfrie dage skal lige diskuteres over et aftenmåltid en dag 😉
Vi bliver aldrig vegetarer, holder alt for meget af det gode kød 😀 , men vi vil gerne være bevidste forbrugere og at kunne spise vegetariske måltider åbner altså for mange andre smage – Tænk på alle de ferieoplevelser hvor man får serveret et velkrydret måltid med “det grønne” i focus – et sådan måltid nyder man med velbehag.
Når man kommer hjem fra ferien glemmer man alt om GRØNT, LINSER, BULGUR OG BØNNER – planlægger man det og sætter en hel pose af de tørrede “ting” i blød/koger på en gang, kan de fryses i mindre portioner – SÅ er det nemt at lave en meget mættende middagsret der dufter lidt af ferie.
Vi håber på en masse sol, da vi har en have der skal ordnes ind imellem alt det andet –
Min mand har lavet et par nye højbede og de skal plantes til med nogle salatplanter jeg har sået i små potter i drivhuset. Jeg vil have sået en række spinat og der skal plantes squash og græskar ud (Jeg elsker de enormt frodige planter der oftest giver maaaange squash/græskar) bliver der for mange deles de med familie og venner. Ligeledes går det med tomater (de er plantet i vores lille drivhus) i perioder er der ikke flere end vi spiser, andre gange er der for mange, men så er der altid nogen der vil hjælpe os af med overskuddet 😀 .
Mandag:…..Frikadeller med “spaghetti” af en squash + nogle grønne ærter
Tirsdag:……Skal jeg på sygehuset så vi må se hvad vi når
Onsdag:……Kogt hamburgerryg ovnstegt grønt og bearnaise
Torsdag:…..Pandekager
Fredag:…….Mørbrad og dampede grøntsager (Rodfrugter kan vi godt lide)
Lørdag:…….Risret (paella-style)m rester af den kogte hamburgerryg
Søndag:……Her skal vi til fødselsdag hos vores “Reservebørnebørn” så vi tager en ostemad.