Madplan for uge 33


Der er mange grøntsager i haven nu, squash kommer hurtigere end vi kan bruge dem (luksusproblem) og i drivhuset er der fine tomater, Kartofler har vi stadigt rigtig mange af samt beder, spinat og salat – gulerødder køber vi da vi synes der går orm i dem hvis vi sår i haven. – Så vores haveprojekt i 2021 starter en regnvejrsdag her i eftersommeren hvor vi over en kop kaffe skal finde ud af hvilke grøntsager vi skal have i haven næste år –
Normalt anbefaler jeg ikke specifikke produkter – Men denne uge vil jeg dog anbefale “SMØRBAR” der er et smørlignende produkt UDEN mælk men det fås i en udgave tilsat JORDBÆR.
Smør et stykke rugbrød med dette og læg evt. et par skiver frisk frugt på – JEG drysser med 1/2 tsk kokos – det er nemt og smager godt.
Denne gang har jeg skrevet i () hvad der er madpakkevenligt, da børnene begynder i skole og de fleste nok har holdt deres ferie.

Mandag……..Forloren hare m kartofler og pastasalat (alt = madpakkevenligt)

Tirsdag………Grillet pølse og squashtærte + marineret kartoffelsalat m krydderurter (tærten = madpakkevenlig)

Onsdag………Fiskedeller + brød (jeg skal på sygehus denne dag, så nem mad) (1 fiskedelle = madpakkevenlig)

Torsdag……..Røget kyllingebryst / Kyllingelår og røræg (m spinat) – hertil hjemmebagt rugbrød (kyllingekød kan altid bruges i madpakken – resten er måske ikke så oplagt)
Denne dag ombyttes med lørdag efter anmodning fra sønnen

Fredag………Rugbrød (rester fra mandag + onsdag, æg, tomat, agurk og  evt. røget makrel)

Lørdag………Squashfrikadeller m ris-salat (ris-salat i en bøtte = madpakkevenligt)
Denne blev ombyttet med torsdag, da sønnen ikke spiser squashfrikadeller og han spiste ude i torsdags.

Søndag………Ovnbagte grøntsager m nye kartofler og flute (til de bagte grøntsager kan bruges rester fra grøntsagsskuffen – også selv om de er blevet “lidt trætte”. (1 stykke rugbrød med kartoffel, evt. pyntet med et par ovnbagte grøntsager  eller agurk er madpakkevenligt)

Jeg har de grøntsager jeg skal bruge i haven, det gør det jo noget billigere – brød har jeg selv bagt, der er stadigt i fryseren – ris og pasta har jeg nogle af i køkkenskabet (dem bruger jeg),
Jeg køber nogle ekstra pakker rørt kyllingefars i Netto og fryser dem (de er gode og mega anvendelige) –  Jeg skal have købt fiskedeller, pølser, oksefars OG mælk.
Nedenfor er 1 liste med de nødvendige indkøb – køb de billigste produkter – så kan budgettet overholdes 😀

Indkøb:
Kyllingelår (netto 2 x 9 kr), oksefars (20 kr), pølser og fiskefrikadeller, køb evt 2 x rørt kyllingefars a 9 kr i Netto (steg dem og brug frikadellerne i madpakkerne) = 80 Squash, gulerødder, løg, kartofler, tomat, peberfrugt og 2 x agurk = 70 kr
Lidt ris, pasta, 1 kg havregryn, 2 kg hvedemel og gær (bage brød og flute),  = 30 kr
6-7 l mælk, 20 æg (2 x 10 a 1o kr), 1 glas marmelade, 1 melon (til mellemmad) og 1 smøreoste (12 kr i Netto) 2 x rugbrød = 120 kr
altså under de 350 – 400 kr jeg har afsat
Morgenmad: Hjemmebagt brød m smøreost/marmelade, Havregryn/grød
Frokost: Rester fra middagen, salat/råkost og rugbrød m æg eller kartoffel
Aftensmad efter madplan
Mellemmad: Melon og en bolle eller en skive brød og gnave-grønt