ugeplan for uge 34


I denne uge siger vejrudsigten at der er varmt vejr på vej, det giver mulighed for endnu en gang koldskål (både jordbær og vanilje-udgaven er et hit her hos os.
Der er faktisk mulighed for hele 4 dage med “grøn mad” i denne uge –
Mandag er forårsrullerne i en grøn udgave, Onsdag er kødet en tørret veggie-udgave (hvis man vil snyde så vil de fleste tro det er kylling) MEN vi snyder ikke, vi kalder det vegetarmad og bryder os faktisk ikke om at man forsøger at “forklæde” det som noget andet.
Hvad er der galt med mad uden kød ?????
Førhen tænkte vi som i mange familier først “Hvad kød skal vi have” og hvad skal vi have til –
Da JEG så (i 2011) gik på en slankekur begyndte vi at tænke “Hvad grøntsager vil vi have” og hvad skal vi have til – NU tænker vi “Hvad spændende skal vi have i dag” og hvad KAN vi få til – At tænke på den måde åbner op for en masse muligheder.
Nu her sidst på sommeren, hvor mange har været på ferie og forhåbentligt har slappet af  og har smagt en masse dejlig mad –  giver det måske lyst til at prøve at lave noget af det selv –
Man behøver altså  ikke et industrikøkken for at lave falafler eller en lækker salat med et godt brød til aften – MEN grøntsagsmad er ofte fedtfattig mad, og det kan godt tåle lidt ekstra krydderi og krydderurter.
Fredag = Koldskål og naturligvis kødfri og søndag er der mulighed for at lave pandekager uden/med kød – så lægger vi dem i 2 fade, så er muligheden der.

Jeg købte forårsruller til 10 kr. i REMA for 3 uger siden (tror jeg)
Hvidløgspølserne købte jeg til 5 kr for 2 pølser OG de overholdte mit krav til pølser – DER SKAL VÆRE 80% kød i mine pølser, ellers køber jeg dem ikke. De fås røde(med naturlig farve)/brune/ som gril/frankfurtere – jeg tager den udgave der er – efterhånden er der mange producenter, men jeg plejer at starte med at kigge på GØL-pølser (de har lavet dem meget længe) og ellers læser jeg indholdsdeklarationerne – forresten JEG køber dem heller ikke hvis der står maskinafpillet kød på, men det er en anden historie 🙂
Det tørrede produkt jeg bruger, i stedet for kød, kan jeg få i vores REMA 1000 i 2 udgaver (1 i små stykker + 1 hakket udgave) 60 gram overhældes med ca 3 dl kogende vand og står 3 kvarter til en time, så er det klart til at dryppe af og svitses (det får struktur som afpillet kyllingekød i små stykker)
Jeg vil bruge nogle squash i tomatsovsen tirsdag (laver en stor portion) og de små smager godt i salater

MANDAG:……….Pizza + forårsruller fra fryseren med salat til

TIRSDAG:……….Stegte hvidløgspølser m pasta og tomatsovs m grøntsager

(ONSDAG:………”Kød” i karry /ris og revet gulerod (vegetarprodukt)

TORSDAG:……..Medisterpølse og stuvet spidskål (sønnen får kartoffelbåde til)

FREDAG:………..Måske koldskål (Det kan vi godt lide og vejrudsigten siger godt vejr)

LØRDAG:………..Krebinetter m kartoffelfad (skal afprøve en opskrift med kartofler + squash)

SØNDAG:………..Madpandekager m ????? til (afhænger af hvad grønt der er i boden)

I denne uge mangler jeg koldskål/kærnemælk – tomat på dåse – mælk og spidskål