ugeplan for uge 51 (og det ender med JJJUUULLL.)


Med julen er jeg totalt bare 10 år – (men man behøver ikke overdrive)

Vi starter ugen med hverdagretter, det er jo ikke helt jul endnu, men Lørdag aften kommer nissehuerne frem, når det bliver onsdag er vi så trætte af julemad at vi snakker om frikadeller 😀

Søndag er det juleaften og der skal vi have And, Steg og medisterpølse –
Det er mere end vi 5 kan spise MEN –
det rækker så til 1.juledag og resten pakkes til fryseren og bruges i uge 52 og uge 1 –
Pakkes det med det samme, ender det ikke med at blive kedeligt og derfor havne i skraldepose (DET er altså totalt madspild) – pakkes det og fryses er der basis for nogle lækre lette måltider, der så giver mulighed for at hygge sig i stedet 🙂

Mandag……Kylling i karry m løse ris og salat (måske)

Tirsdag…….Svinefilet m dampet grønt

Onsdag……..Pasta m kødsovs

Torsdag…….Forloren hare m brunede kartofler

Fredag………Simremad – Revelsben de sættes over og står så og hygger sig til det er mørt –
serveres med kartoffelmos  og Pastasalat (sønnen spiser ikke mos)

Lørdag………Nybagte boller m pålæg og “julen smages ind” (der er så mange lækre sager der liiiige skal smages)

Søndag……..Flæskesteg, And og medisterpølse (tradition her, sønnen kan ikke forestille sig jul uden medisterpølse) rødkål, hvide og brunede kartofler – naturligvis BRUN sovs af skyen.
Her bliver taget fra til frokost 1. juledag og rester af and (også fra skroget) plukkes og  fryses  til pulled pork senere. Rest af steg skæres i pålægskiver og pakkes til flæskestegsandwich og til pålæg, det sidste (ender og rester) pakkes til biksemad – Resten af  medisteren bliver altid spist op juledag 🙂 . Rest af kogte kartofler bruges til ovnstegte kartofler 2.juledag –
HER smides maden ikke ud, evt smårester går i hønse-bøtten –
Vi skal naturligvis have risalamande m mandel til dessert.