Madplan for uge 14 (4/4 – 10/4) Dette er en ekstra spareplan jeg har lavet budget på ca 200kr


Denne gang har jeg taget udgangspunkt i reklamen fra Netto + Rema 1000,  du kan ikke tænke økologisk hvis budgettet skal holde, men vælg de billigste udgaver i alt.
Der skal købes 1 x 300g hakket grisekød (10 kr) i netto, 1 pk smør (6,95 i netto), 2 x 500g medisterpølse (10 kr i REMA), 1 røget medister + 1 andersen leverpostej (begge 10 kr i REMA), det er det kød og købte pålæg du/I har at gøre godt med = 57 kr
Så er der de andre varer, dem skal du finde så billigt som muligt dvs oftest på hylderne ved gulvet (her står de billigste varer ofte)
2 kg hvedemel,  2 pk gær, 1 pk  kogeposeris, kartofler 3 x lammefjord (REMA a 5 kr), 10 -20 æg(vælg de billigste for 20kr),  1 kg gulerødder, løg, 2 porrer, 1 kg havregryn,  5 l mælk, 5 snack-agurker (10 kr i netto søndag 3-4), 2 x rugbrød,  1 pose frosne ærter (billigste ca 10kr) = ca 150kr
Ialt indkøb for ca 200 kr så håber jeg at du har salt peber karry og sukker.

Du skal købe mel og gær fordi du skal  starte med at bage 2 hvedebrød + ca 24 boller –
Brug vand til både brød og boller – lad boller og brød hæve godt til dobbel størrelse før bagning, så bliver de gode og brød kan bruges til morgenmaden og bollerne til eftermiddagssnack.

Disse indkøb kan give
Morgenmad: havregrød/gryn m mælk + 1 skive hvedebrød
Formiddag: 1/2 skive brød + gnavegrønt af agurk og gulerod
Frokost: Rester fra aftensmad + rugbrød evt m leverpostej, røget medister , kartoffelskiver eller æg
Eftermiddagsmad: 1 bolle og nogle skiver agurk + rå gulerod
Aftensmad:  efter madplan
Vi er altså nede på det laveste der kan lade sig gøre for en familie på 4 og JEG ville ikke bryde mig om at skulle leve af  det i længere tid – hvis det overhovedet kan lade sig gøre så find penge til feks togoodtogo frugt+grønt fra netto – det ville live lidt op og  evt kunne give lidt frugt til mellemmåltider –

Du skal lave frikadeller af farsen tirsdag , den ene medister steges til aften fredag, den anden bruges  til små kødboller 2/3 bruges til boller i karry, den sidste 1/3 bruges til kartoffelsuppe.

Mandag:…………Boller i karry, da der ikke er så mange kødboller i karrysovsen kommes der løg + et par gulerødder i skåret i små tern i sovsen.
Kog 3 poser ris brug de 2 til aften og gem den 3. til risfrikadeller torsdag.

Tirsdag:………… Frikadeller m kartofler, brun sovs og 2 dl ærter (fra frost) bland 1 stor dl havregryn i farsen inden du rører den som du plejer.( kog ekstra kartofler til i morgen)

Onsdag:…………..Her laves en grøntret  med gulerod i strimler løg i strimler og en håndfuld ærter hertil  kartofler fra i går der er skåret i halve dryppet med lidt olie og stegt sprøde i ovnen gulerødder, 1 porre og løg skæres i strimler og svitses/steges møre på panden, krydres og serveres med kvarte æg og de ovnristede kartofler.

Torsdag:…………..Risfrikadeller m kartofler og revet gulerod

Fredag:…………….Medisterpølse med kartofler

Lørdag:…………….Kartoffel/porresuppe/løg – svits grøntsager og tilsæt vand, lad det simre og blend suppen smag til og tilsæt 1 dl grønne ærter + de små suppekødboller du kogte mandag, server en skive hvedbrød til

Søndag:…………….Biksemad brug de rester der er også den røgede medister hvis du har flere æg så server et spejlæg til eller 1/2 smilende æg (det kan vi bedst lide).