Madplan for uge 16


Ja så starter ugen med den sidste påskedag – Jeg håber at alle har haft en god påske selv om den har været lidt anderledes i år.
Så nu er det hverdag  igen – jeg indrømmer, her er der jo ikke den heelt store forskel, da vi alle 3 (pga corona) har gået hjemme – sønnen har arbejdet hjemme på 1. sal. Da han så ikke har skullet med morgentoget til københavn, har vi alle kunnet bruge mere tid på morgenkaffen.

JEG opfordrer stadigt ikke andre til at gå på “tilbudsjagt” i flere butikker  – tænk på den smitte du udsætter dig selv og andre for.
Jeg vælger at skrive ned hvad jeg vil have, kan jeg ikke få det, køber jeg noget andet, frem for at gå rundt efter tilbud. Som tidligere skrevet er det lidt dyrere (ikke så meget) men da jeg vælger de billigere alternativer til hverdag, må det være sådan –
TIL GENGÆLD udsættes jeg for mindre smitte, men  det er en af de ting man må gøre op med sig selv – Jeg er jo superoptimistisk, men tror altså at de udfordringer vi har i øjeblikket er nogle vi skal lære at inkorporere i vores hverdag. For nogle af os vil det indebære begrænsninger (dem hader jeg 😀 ), men da jeg er god til at finde alternative løsninger skal det såmænd nok lade sig gøre, vi skal bare vænne os til at finde nogle andre muligheder –

Jeg har talt med en frisk dame (født 1940), hun synes at på nogle punkter virkede det som om vi skulle gå lidt baglæns <3
Hun fortalte at som ung blev  der pakket en picnickurv og så kørte man på skov/strand-tur, først på cykel senere i bil (også med campingvogn), men så sagde hun noget jeg synes var klogt.
Hun mente vi skulle prøve at kombinere det vi i dag opfatter som ren MORTEN KOCH-idyl med de moderne fordele vi har i dag, så vi ikke skulle gå tilbage i tiden, men skabe en ny fremtid i stedet.
Da jeg fik tænkt lidt over det, begyndte jeg at se lidt muligheder –
Vi er 3 i familien, men sønnen er 24 og har selvfølgeligt sit eget liv – det er faktisk ret praktisk, fordi når vi skal noget er han hjemme og passe høns og kat (han kan jo sagtens være på job om dagen) – I sommer har vi lagt en foreløbig plan for haven – den trænger til det – fra da vi købte huset sommeren 15 (det var et dødsbo)  og til nu – har vi bekymret os om det indvendige .  Udvendigt er der sat et lille drivhus op og grunden der var selvsået er nu ryddet og der er sået en græsplæne – Jeg kan lide at ALT ikke er jævnt og “pænt”, jeg har et afslappet forhold til u-krudt (det er noget vi har bestemt at det skal hedde) – hvis jeg synes planten pynter, må den være der 🙂
Så vi bruger sommeren i haven og vil så tage en fridag en gang i mellem, alt efter hvad der kan lade sig gøre (coronamæssigt) – Modsat andre er vi jo heldige at vi har en have at være/arbejde  i, og da vi ønsker os en køkkenhave kan der bruges mange timer/kræfter der.

 

MANDAG…………..Påskefarsbrød (et farsbrød med hele æg indeni) – stuvet grøntsager og kartofler

TIRSDAG…………..Rester fra påsken (på en eller anden måde)

ONSDAG……………Gyros fra netto (et gul pris produkt) + flute

TORSDAG………….Lasagne m skinke,ærter,majs og ostesovs

FREDAG…………….NU trænger jeg til en kødfri dag så en gulerodssuppe m timian + flute

LØRDAG……………Tortillas m kød og tomatfyld

SØNDAG…………….Flæskesteg m rødkål

Hov, der kom ikke fisk på i denne uge, men der må så spises fisk til frokost.
Denne uge er det faktisk muligt at tage det meste i fryseren og i grøntsagskassen,
Jeg skal blot have købt noget brød, kaffefiltre og mælk, da vi handlede sidst købte jeg nemlig 5 poser kaffebønner (vi drikker alle 3 MEGET kaffe) +  ekstra havregryn, mel og lidt andre ting – så mit køkkenskab er fyldt næsten op igen 🙂 .