Vi fortsætter med at bruge af hvad dder er i fryseren. Noget tyder på at jeg er bedre til at lægge i fryseren end at bruge af den.
Jeg ved godt hvad det skyldes: det er fordi jeg er så nærig 🙂 at jeg helst køber til laveste kilopris og da de store stykker kød oftest er billigst, deler jeg stykkerne/pakkerne og lægger 3-4 portioner ned i fryseren ad gangen. Dette er ikke i sig selv et problem, men kræver at man konstant rydder op i fryseren – nogle fører “frysebog” DET DUER JEG IKKE TIL (jeg har virkeligt prøvet, da jeg synes det er smart).
Jeg cykler op til min “grøntsagspusher” et par gange i denne uge og køber frugt og grønt –
Derfor er det svært at sige hvilket grønt vi får udover kartofler fra haven samt gulerødder – det afgøres af hvad der er til at få og det ændrer sig jo hele tiden.
Mandag :…..Frikadeller m pastasalat og lidt kold kartoffelsalat (fars i fryser)
Tirsdag:……. Fiskefilet (ligger i fryseren) med stegte kartoffelbåde + rodfrugter+ salat
Onsdag:……..Måske koldskål ?? (meget gerne Arlas jordbærkoldskål)
Torsdag:…….Linsepasta m bacontern og grøntsager (bacontern i fryser)
Fredag:……. Vi skal til eksamensfest så vi laver ikke mad i dag.
Lørdag:…….Mørbradbøf m bløde løg (mørbrad i fryser)+ nye kartofler (fra haven)
Søndag:…….Forårsruller m stegt grønt (vi bruger det grønt der er – snitter det hele og steger det i 1 spsk citronolie på panden + ruller fra fryser)
Jeg skal købe koldskål (katten er vild med jordbærkoldskålen) eller kærnemælk, kan jeg ikke få den med jordbær i laver jeg den selv, så skal der sidst på ugen købes havremælk og lidt andre laktose-fri produkter (får nemlig feriegæster) fra lørdag og hele uge 27 . 1 = laktose-allergiker, 1 på 10 er “klimaaktivist” spiser ikke pattedyr, men 1 lille stykke kylling eller fisk, så får jeg 2 reservebørnebørn på 11+ 13 den ene elsker sovs og kartofler og helst ikke grønt – så vi laver da bare det hele 😉