Nå så er det sommer her hos os – vi er tilbage (meget småt efter det sidste halve år med rigtig meget sygdom) – vi troede det vendte hele tiden MEN nu ser det ud til at det lykkes, så nu må vi videre.
Jeg skal tage den med ro (hvilket ikke er min spidskompetance) –
Jeg har lavet en madplan der opfylder de mål jeg har sat for min mad:
1…. Der skal være grøntsager og selv om det ikke lige står der vil der være grønt hver dag, men det bestemmes af hvad der efterhånden er at hente i haven eller hos min “grøntsags-pusher”.
2…. Der skal være: Vegetariske dage, 1 dag med kylling, Mindst 1 dag med fisk + 1 dag med kød
3…. Det skal være økonomisk at lave og må meget gerne indeholde så mange friske råvarer som muligt,
jeg ved at hvis man køber de frugter og grøntsager der er i sæson lige nu er det også billigst.
Jeg har mulighed for at handle i nogle grøntsagsboder, hvilket jeg udnytter.
4….. Maden skal som udgangspunkt være rimelig sund (men vi er ikke fanatiske på nogen måde)
5….. Ofte bager jeg brød selv eller køber “to good to go” – I det seneste stykke tid er det dog blevet afløst af at bage 1 brød i bagemaskinen – det er nemt (manden kan også bage) og de mel-blandinger de har hos LIDL er vores favorit, men vi har absolut ikke prøvet alle.
Vi skal da lidt i haven ind i mellem – der er hele tiden ukrudt der vokser og græs der skal slås, men det er nu mest min mands job – Jeg ordner dog drivhuset og nu er der gang i det – desuden er der mange kartofler, squash og løg i haven – krydderurter har været der meget længe, men inden længe kan jeg tage de første bladbeder og rødbeder. Jeg har en del spinat der kan plukkes blade af, selv om jeg har måtte så om da det har været alt for tørt – Det ser ud til at der kan komme en del sveskeblommer og hasselnødder, men der kan ske meget endnu inden det bliver tid for høst 🙂
MANDAG:…….Kyllingebryst m bacon m. katoffelsalat og en grøn salat (kylling)
TIRSDAG:……Pasta m sauterede flageoletbønner m flute (vegetar – pastaret)
ONSDAG:…….Røget makrel m kold kartoffelsalat (fra mandag) (fisk)
TORSDAG:……Ribbenssteg, kartofler og rødkål (kød)
FREDAG:…….Majsfrikadeller m ærter og gulerødder (vegetar)
LØRDAG:…….Lasagne (vegetar-kød) (vegetarudgave)
SØNDAG:…….Æggekage m purløg og stegte aubergineskiver (Æg fra baghaven)
Jeg har brug for en del tørvarer (mel, havregryn osv), ellers mangler jeg røget makrel og 1 ribbensteg, som vanligt skal jeg have mælk og ost, ellers har jeg hvad der skal bruges.
Jeg trænger til at få ryddet op i mit køkkenskab så jeg bruger det jeg finder, før der købes ind.