Madplan for uge 4


Vi starter ugen med en lagkage om eftermiddagen, da hunden har fødselsdag, det synes mange er skørt men her er dyrene medlemmer i familien. Derfor vælges den hurtige løsning om aftenen Franskbrød med ost + evt pizzasovs.
Fiskefiletter , hakket oksekød, pølser, hakket flæskekød, mørbrad og pålæg til søndag har jeg i fryseren.
Grøntsager, ribs-gele, kartofler, løg og 2 stk.  ost har jeg fra Nytår endnu så der skal bruges op før der købes nyt.
Jeg synes det er vigtigt en gang imellem at se i skab og skuffer og så bruge det der er købt ellers ender det jo med at skal smides ud = Dårlig ide (at smide mad ud)
I denne uge skal jeg købe brød, fritter og mælk – det viser jo at der til stadig ophobes en del løbende. Den mørbrad jeg skal bruge lørdag, købte jeg før jul da der var et tilbud i føtex til 20 kr så købte jeg 3 stk. det er billigt og reelt kød.
De øvrige ting er simpelthen noget jeg har købt for meget af til jul og nytår  – når jeg handler pakker jeg med det samme kød i mindre portioner og lægger det i fryseren -Hakket flæskefars kommes i poser med 250 eller 400g, hakket oksekød lægges altid ned med 200 g så er det let at tage det antal poser der skal bruges . en sidegevinst er at de poser fylder mindre i poserne end bakker med kød – Ligeledes pakker jeg forskellige kyllinge-pakker, da det oftest ikke er dyrere at vælge en lidt større pakke end den der lige er afpasset og jeg har så pludselig til en uge eller 2 og det er godt for min økonomi .

Mandag…….Franskbrød med ost  (de kommes i ovnen)
De kan også laves med pastasovs+ lidt fyld og ost så smager det som pizza-stykker.
Det er en hurtig løsning da vi skal have lagkage om eftermiddagen.

Tirsdag………Fiskefilet m pommes-frites + råkost.

Onsdag………Forloren hare med brunede kartofler og ribs-gele.

Torsdag……..Pølsegryde m kogt pasta .

Fredag……….Frikadeller, og hasselbagte kartofler.

Lørdag………Mørbrad-bøf m løg + grøntsager.

Søndag………Brød m laks, æg + rejer, lun leverpostej m bacon .