Mandag:……..Tarteletter m kylling i asparges vælger en æbletærte til dessert
æbler til dessert er fra haven.
Tirsdag:………Hjemmelavet pizza m. salat
Hvedebrød = https://billigeopskrifter.dk/hvedebroed/228
Onsdag:………Pasta med kødsovs —— Denne ret er enhver sparsommelig families livret da 1 pk oksefars kan give mad i 3 dage (behøver ikke være 3 dage i træk )
Her laves https://billigeopskrifter.dk/sugo-a-la-berit/1715 –
Husk gem 1/3 i fryser + sæt 1/3 i køleskab til fredag.
Torsdag:……..Fiskefrikadeller, kartofler + pastasalat (bruger en rest kogt pasta fra onsdag)
Fredag:……….Lasagne med råkost
Her bruger vi resten af kødsovsen fra onsdag, hvis jeg ikke synes der er nok tilsættes en ds/1pose frosne tomater
I dag serveres der råkost i stedet for flutene her i opskriften
Lørdag:……….Kyllingenuggets m dampet blomkål og gulerod + ristede kikærter m timian
denne dag er
Søndag:……….Frikadeller(små) m. rødkål og kartofler (alternativ er pasta)
Jeg laver af 1 kg fars da jeg har det liggende i fryseren – resten bruges til pålæg.
I denne uge mangler jeg revet ost og fiskefars, den fiskefars jeg bruger køber jeg hos fiskehandleren, men den fra supermarkedet kan bruges og er billigere – Her vil jeg dog foretrække at røre farsen godt igennem med håndpiskeren, det skaber mere luft i fiskedellerne.
Der kan IKKE tilsættes for mange grøntsager til kødsovs, hvis de hakkes fint/rives kan alle rodfrugter bruges de absorberes næsten helt hvis sovsen simrer ca 1 1/2 time – jeg bruger selleri, gulerod, løg, evt kål, squash, peberfrugt eller grov salat. Her kunne jeg starte det og stille det på brændeovnen, men jeg vælger nok at bruge slowcookeren, det er jo oplagt at give den lav effekt i ca 4 timer.