Madplan for uge 5


Mandag:……..Tarteletter m kylling i asparges vælger en æbletærte til dessert

Tarteletter med høns i asparges og en mættende pæretærte


æbler til dessert er fra haven.

Tirsdag:………Hjemmelavet pizza m. salat

Hjemmelavet pizza, salat og salatmayonaise


Hvedebrød = https://billigeopskrifter.dk/hvedebroed/228

Onsdag:………Pasta med kødsovs  ——  Denne ret er enhver sparsommelig families livret da 1 pk oksefars kan give mad i 3 dage (behøver ikke være 3 dage i træk )
Her laves https://billigeopskrifter.dk/sugo-a-la-berit/1715  –
Husk gem 1/3  i fryser + sæt 1/3 i køleskab til fredag.

Torsdag:……..Fiskefrikadeller, kartofler + pastasalat (bruger en rest kogt pasta fra onsdag)

Fiskefrikadeller, nye kartofler + pastasalat

Fredag:……….Lasagne med råkost
Her bruger vi resten af kødsovsen fra onsdag, hvis jeg ikke synes der er nok tilsættes en ds/1pose frosne tomater

Lasagne med lun flute


I dag serveres der råkost i stedet for flutene her i opskriften

Lørdag:……….Kyllingenuggets m dampet  blomkål og gulerod + ristede kikærter m timian
denne dag er

Søndag:……….Frikadeller(små) m. rødkål og kartofler (alternativ er pasta)

Frikadeller


Jeg laver af 1 kg fars da jeg har det liggende i fryseren – resten bruges til pålæg.

I denne uge mangler jeg revet ost og fiskefars, den fiskefars jeg bruger køber jeg hos fiskehandleren, men den fra supermarkedet kan bruges og er billigere – Her vil jeg dog foretrække at røre farsen godt igennem med håndpiskeren, det skaber mere luft i fiskedellerne.
Der kan IKKE tilsættes for mange grøntsager til kødsovs, hvis de hakkes fint/rives kan alle rodfrugter bruges de absorberes næsten helt hvis sovsen simrer ca 1 1/2 time – jeg bruger selleri, gulerod, løg, evt kål, squash, peberfrugt eller grov salat. Her kunne jeg starte det og stille det på brændeovnen, men jeg vælger nok at bruge slowcookeren, det er jo oplagt at give den lav effekt i ca 4 timer.