Madplan for uge 42 (16/10 – 22/10)


Nu er det den store efterårsferie-uge og mange børn er hjemme – Mit ene barnebarn kommer nogle dage på besøg hos sin far, og  derfor kommer han også her. – Han er  19 år, men vil da på en fridag gerne forkæles lidt. 🙂

Jeg laver madplanen ud fra hvad der er i fryseren – Vi kan stadigt bruge noget fra haven og hønsene er efter at de  nu har skiftet fjerpragten begyndt at lægge æg igen.
Vi har stadigt  porrer  bladseller og efterårshindbær i i haven – kartofler, løg,  squash, græskar, og frugt er der stadigt i skuret,

Jeg laver en stor portion frikadeller og lægger i fryseren – de er beregnet til frokost.

MANDAG………Medisterpølse med kartofler,råkost og rødkål.
Jeg bager rugbrød, Jeg har kogt medister i fryseren – så den er nem i dag.
JA, så blev den endnu lettere – søndag skulle manden ordne brænde, og det var noget fingerkoldt så jeg holdt stor-bagedag 4 x sigtebrød, 4 x rugbrød og 2 kernebrød fra palæo – kogebogen – alle minus 2 ligger nu i fryseren

TIRSDAG………Kylling og pommesfrites – jeg bestiller halve kyllinger fra “guldkyllingen”, den holder i Sakskøbing om tirsdagen og de er ikke friturestegte men spydstegte – de er rigtig gode og det er store portioner :)- Søn og barnebarnet spiser med, så der bestilles 2 hele kyllinger.
sønnen og barnebarnet spiser med i dag <3

ONSDAG……….Rugbrød, leverpostej, hjemmerørt sommersalat, æg og evt rester.
Sommersalaten rører jeg af 1 bæger flødeost m. purløg + 1 bæger kvark + 8 dråber sødsmiddel, det hele piskes sammen og tilsættes et par radiser, der er groft revet og ja jeg ved den ofte laves af rygeost, men rygeost er sjældent på tilbud, det er de andre flødeoste og så køber jeg nogle stykker af gangen.

TORSDAG……..Græskarsuppe med kødboller + flute
Jeg har kødboller i fryseren og græskar i skuret.

FREDAG……….Chevapcici med kartoffel/græskarmos.
Jeg blander lidt græskartern i kartoflerne til mos det giver en flot farve og en let mos.
chevapcici har jeg i fryseren.

LØRDAG………Boller i selleri m persillevendte kartofler.
(selleri købes hos min grønt-pusher 🙂 – jeg handler det meste grønt i en bod.

SØNDAG………Karrygryde med mange grøntsager + kogt quinoa
(resten af quinoa  kan bruges til frikadeller mandag)