Madplan for uge 8 (21/2 – 27/2)


Mel og også mel-blandinger, har jeg stadigt, så der bages brød i de næste uger – dels fordi jeg så får brugt fra køkkenskabet og specielt også fordi vi kan lide hjemmebagt rugbrød – det gode “hjemmebagte” rugbrød fra bageren er altså også 3-4 x så dyrt. Hjemmebagte boller koster ca 25-75 øre stykket alt efter hvordan man gør, men en tebolle koster 6 kr hos bageren, så her er penge at spare uden at  skulle undvære. Brug et par timer og frys det bagte ned i mindre portioner – Lunes en bolle (jeg bruger air-fryer) smager den som nybagt.
Jeg kigger min grøntsags-skuffe godt igennem mandag formiddag, alt hvad der skal bruges først, bruges mandag og rester herfra tirsdag – så er der ryddet op

MANDAG…..Grøntsagsgryde m tomat – Nudler eller Rodfrugt-mos.

TIRSDAG…..Pizzasnegle + Salat m kikærter.

ONSDAG……Laksestykker m bagte grøntsager + kartofler.

TORSDAG….Hjemmelavet  Pølse-mix.

FREDAG……Krebinetter m dampet grønt.

LØRDAG……Brød (hjemmebagt rugbrød + lyst brød), æg og tomat, pålæg fra slagteren.

SØNDAG……Ris-pilaff m kyllingelår.

Jeg TROR kun at jeg mangler laksestykker + kyllingelår – Papirvarer har jeg, ligeledes har jeg ris, krydderier og dåsevarer (tomat, kikærter, rødbeder, asier og rødkål).
Jeg skal nok have købt en sæk kartofler – nu hvor jeg ikke har flere fra haven, køber jeg en sæk af gangen (så er der til lang tid) hvis jeg ikke kunne få det ville jeg købe 4-5 kg af gangen -Jeg køber også gulerødder i 2 kg. poser, hvis de begynder at se mindre pæne ud skrælles de og bruges til en gang råkost, der spises en stor skål her på 2 dage og en evt mindre rest kan kommes i en brød-dej (både i rugbrøds-dej eller i en blød bolledej) det smager godt og giver forandring.
En tallerken med kogte grøntsager kan finthakkes/moses, røres med 1 æg, rasp og krydderier, de steges som mindre frikadeller og smager godt til brød (også kolde i madkassen)