Så er der lavet en madplan der gælder for 29/1 – 4/2


Denne madplan er en del anderledes end jeg plejer, da der er mindre kød og flere grøntsager.
Vi er kun mig selv og min mand og han hører til den gruppe af mænd der er vild med grøntsager, men også kan lide kød en gang imellem – Jeg spiser ikke særligt meget kød, så vi vælger ofte et alternativ.
Alle de retter jeg laver af grøntsager kan serveres med stegt bacon, medister eller frikadeller – ligeledes kan alle panderetter da (startes) med 250g hakket oksekød, så der er kød i.

Vi har stadigt en pose med flæskesteg i skiver fra jul, den bruges til biksemad + en pose med hakket oksekød bliver senere på ugen til en forloren hare m. bacon, det bliver de køddage vi har valgt i denne uge –
Men vi kører til fiskemanden og køber et par store fladfisk som serveres med en persillesovs (min persille er fin under et par blade) så det bliver frisk persille 🙂

Mandag 29-1 : Biksemad med rødbeder og rugbrød

Tirsdag 30-1 : Brasede kartofler m.brød, æg, agurk og tomat.

Onsdag 31-1 : Stegte fladfisk m.persillesovs, kartofler og råkost

Torsdag 1-2 : Pitabrød, hvidløsdressing, Salatfad (alt det grønt der er i køleskabet)
Her kan der feks. serveres skinkestrimler eller kyllingetern

Fredag 2-2 : Broccoligratin m. kold kartoffelsalat + evt rest af råkost fra onsdag.
Hvis der skal kød i kan en rest blandes i gratinnen eller stegt bacon serveres ovenpå.

Lørdag 3-2 : Grønlangkål m brunede kartofler
Vi får pandekager til dessert (det er mandens spidskompetence)

Søndag 4-2 : Forloren hare m bacon ovnstegte kartofler og broccoli

Hvis jeg finder ud af at opskrifterne ikke kan søges skriver jeg en ny udgave af dem og lægger ind
Til fredag brugte jeg denne opskrift:

Gratin med grøntsager og hamburgerryg


Grønlangkål lavede jeg af en rulle færdig grønlangkål fra brugsen vi er kun 2 og da jeg ikke kan lave meget i øjeblikket – er bedst til at sidde, så synes jeg det er et udemærket alternativ.
Jeg laver brunede kartofler i air-fryer små kartofler drysses med lige del sukker og farin der lægges lidt smørklatter ovenpå og det kommer i air-fryeren i et fad ved 175 grader i ca 15 minutter – vender man dem hver 5 minut kommer de ud som gyldne klumper, men tiden afhænger jo efter hvor mørke man ønsker dem.