2. oplæg til 2 voksne + 3 børn uge 25 sep – 1oktober (uge 39)


Vi fortsætter med at spare, på en måde så det er til at holde ud i længden – det er jo slet og ret nye vaner der skal til.
Tidligere trak jeg også bare ned fra hylderne efter hvad der var lyst til – det var 3 x dyrere end det jeg gør i dag, det bliver faktisk til mange penge og vi mangler ikke noget, hvis vi virkeligt mangler noget kan det jo købes
Fisk er frygteligt dyrt men Lidl har somme tider lidt anderledes fisk – sidste uge købte jeg 1 kg fingermakrel (små fine makrel på 15 cm længde der var 24 i posen og vi har til 2 dage for 25 kr. – derfor laver jeg kun fisk 1 x ugen, men husk alt fisk er fisk også 1 rugbrød med dåsefisk eller torskerogn – Jeg laver tit tunmousse, det smager godt på både toastbrød eller rugbrød.

Jeg har ikke lavet indkøbsseddel for jeg ved ikke hvor meget du har tilbage fra sidste uge –
Men når du handler så skriv en seddel og brug den – køb kun de billigste udgaver, de er næsten altid nederst på hylderne – tag ikke småsultne børn med ud at handle – alle denne uges indkøb kan gøres for ca 5-600 kr.

Mandag…..Fiskedeller m kartoffelbåde og råkost

Fiskedeller med råkost og kartofler


Da jeg synes man skal prøve noget nyt en gang imellem så prøv revet kinaradise+ revet gulerod m citron evt sukker (brug 2 bakker fiskefars) frys evt rest frikadeller.
Du kan lave råkost til 2 dage(det plejer jeg at gøre)

Tirsdag…….Kylling i karry m ris og ærter ELLER  råkost
Jeg bruger kyllingebryst/inderfilet alt efter hvad der er billigst
Måske er der ærter tilbage fra sidste uge eller råkost fra i går.
Jeg kan lide at blande carry, salt,  peber og hvidløgsalt med lidt olie og marinere kødet 6 timer i en plastpose – så er det lige til at stege, sigte lidt mel over og tilsætte boullion (jeg bruger grøntsagsboullionpulver) under omrøring – kog ris.

Onsdag…….En krydret kartoffel/løgsuppe – med ristoppe + flute
Ristoppe er  kolde ris fra tirsdag der presses sammen enten i en is-ske eller et lille glas -Ved  servering kommes der en top på hver tallerken og supen hældes rundt omkring

Torsdag……Lasagne der er jo stadigt en bøtte med Sugo a la Berit fra sidste mandag

Fredag……..Rugbrød med pålæg

Lørdag…….Jeg vil lave pandekager, hvis det ikke er nok hos jer(man kan jo spise mange 🙂 )
så lav en ovnstor hjemmelavet  pizza med skinke eller peperoni og revet ost

Søndag…….1 pose kyllinge-kebab med stegte grøntsager (skåret i stave eller groftrevet)
Hvis I når hertil, har i gjort det virkeligt godt og jeg synes man skal tale med børnene om at fordi i har været et så godt team så er den første oplevelse rykket så meget nærmere – alt behøver ikke at være 14 dages badeferie, men kan være en spændende skovtur hvor man kan sparke i blade, gå på burgerking m is på vej hjem – jeg garanterer at drengene vil være stolte over at de selv har været med til at spare op.
Jeg håber at i vil holde kursen ad “sparegrisenes sti”  <3

Hvis du synes du mangler et eller andet så skriv en besked og jeg finder det frem til dig.