Da du har pålæg og masser af kød og lidt grøntsager har jeg lavet en indkøbseddel til hver uge baseret på at du hæver 250 kr hver uge og lægger dem i pungen DET er dit husholdningsbudget de næste 4 uger så glem at du har et hævekort.
Hvis du handler 1 gang om ugen fristes du ikke så tit og du sparer tid og penge – hvis du ser på priserne og er fornuftig i dine valg er der penge til hver uge at tage en pose frugt med hjem
Hvis det passer bedre med din uge kan man altid bytte om på dagene inden for samme uge, da der jo er handlet ind til det på en gang 🙂
1 gang om ugen skal du bage hvede/franskbrød 3 stk – du kan vælge at sætte nogen som boller (1 kop te og nybagte boller er billigt men giver lidt ekstra hygge)
Morgenmad er: Hvad der er feks. Havregryn, brød m syltetøj og pålæg eller marmelade.
Frokost er rugbrød m pålæg og rester fra dagen før, gulerødder og du kan købe en agurk til forandring.
Så kommer vi til aftensmaden: Du starter med at tage en pose/boks og kalder det for biksemadsbøtten – heri kommer du skæve ender af steg, hamburgerryg og hvad du ellers vil have i biksemad), gør dig selv en tjeneste skær alt i 1×1 cm stor stykker efterhånden.
Brug rester af aftensmaden til pålæg (stege, kyllingelår, frikadeller, farsbrød osv)
Uge 5
Kig i nettos og de øvrige reklamer – Nettos sukkerfri saft er udmærket og billig, den første uge skal du handle i Netto – der er et par tilbud du får brug for :
Skovmandsbrød til 9 kr (køb 2 eller 3) (27 kr) læg 2 i fryseren og tag dem op efterhånden.
Køb 2 l kakao Koster 5 kr stykket (bare til lidt ekstra hygge feks. de dage hvor der er frisbagt brød 10 kr)
Ostetopping til 5 kr Køb 2 stk (10 kr )
1 net med løg (8 kr ) 55
Så du skal købe: mel (bag franskbrød) (8 kr) + 1pk kærgården (billige proodukt 15 kr)+ 1 fl olie (10 kr) + 2 pk gær (5 kr) + 2 ds tomater (10 kr) + 5l mælk (40 kr) + 2 fl sukkerfri saftevand (16 kr) + 2 kg gulerødder (10 kr) + 2 poser kartofler (20 kr) + 2 poser pastaskruer (10 kr) ialt 209 kr
Disse ting skal du bruge næsten hver uge der er så i denne uge er der 41 kr tilbage hvis der mangler toiletpapir, kaffe osv. det vil ikke være de samme ting du behøver hver uge men mange ting går igen – du skal ikke købe noget du har i forvejen.
Mandag = Brændende kærlighed (brug 2 pk bacon ,er det skiver skærer du det i tern)
Tirsdag = Pasta m kødsovs (https://billigeopskrifter.dk/sugo-a-la-berit-m-pasta-salat/5250) Husk at frys ned i 3 dl og 6 dl resten spises i dag tirsdag.
Onsdag = Hakkebøf (tag 2 pakker oksefars ca 1 kg) kog kartofler til 2 dage med skræl Pil dem til i dag gem resten til i morgen
Torsdag = Kyllingelår = Kan lukas lide <3 Kartofler fra i går skæres i halve med skræl – blandes i en pose med 2 spsk olie og lægges på bagepapir i ovnen ved 200 grader vendes efter 15 minutter og steger til de er gyldne.
Fredag = Medisterpølse m nogle grøntsager 1/2 pose fra frost og kartofler
Lørdag = Ribbensteg m babygulerødder 1/2 pose og kartofler Læg rester i fryseren i “bøtten” til biksemad senere.
Søndag = Lav en stor pizza i bradepanden (brug de 3 dl kødsovs fra tirsdag, 1 håndfuld skinkestrimler og lidt pebberoni fra fryseren
De næste 3 uger får du om et par dage. skal liige have overskud men de er lavet –
hvis du mangler en opskrift så sig til
Så fortsætter jeg lidt:
Uge 6
Denne uge skal du købe næsten som i sidste uge
2 x Rugbrød (20kr) + mel (bag franskbrød) (8 kr) + 1pk kærgården (billige proodukt 15 kr)+ 1 fl olie (10 kr) + 2 pk gær (5 kr) + 5l mælk (40 kr) + 2 fl sukkerfri saftevand (16 kr) + 2 kg gulerødder (10 kr) + 2 poser kartofler (20 kr) + 1 kg ris (10 kr) + 1 spidskål/hvidkål ( 15 kr) + 1 pose pommes frites (10 kr) ialt 169 kr = 81 krone tilbage til øvrige indkøb
Mandag = Gullash m ris (du har en pose i fryseren)
Tirsdag = Karrykål m rugbrød (brug 1 pakke oksefars + spidskål/hvidkål)
Onsdag = Pommes frites og pølsestykker
Torsdag = Koteletter (kog kartofler til i morgen også)
Fredag = Skinkefrikasse m kartofler (kartoflerne kan varmes i kogende vand + skinkestrimler + broccoliblanding fra fryseren)
Lørdag = Små farsbrød med pasta og revet gulerod (tag 1 pakke oksefars – lav små farsbrød og rul ent stykke bacon omkring) – steg dem i ovnen.
Søndag = Hamburgerryg – brug 1/2 pose minigulerødder til samt kartofler (husk biksebøtte)
Uge 7
Du skal handle igen
2 x Rugbrød (20kr) + mel (bag franskbrød) (8 kr) + 1pk kærgården (billige proodukt 15 kr)+ 2 pk gær (5 kr) + 5l mælk (40 kr) + 2 fl sukkerfri saftevand (16 kr) + 2 kg gulerødder (10 kr) + 2 poser kartofler (20 kr) + 1 ps pasta (5 kr)+ 1 pose løg hvis du mangler (8 kr)+ 1 glas rødbeder (8 kr)+ 10 æg til feks madpakken (15 kr) ialt 180 kr Så er der 70 kr tilbage til øvrige indkøb.
Mandag = Hakkebøf m løg – tag ca 1 kg oksefars i fryseren (lav kartofler til i morgen)
Tirsdag = Biksemad m rødbeder ( brug biksebøtten fra fryseren og kartofler fra i går)
Onsdag = Boller i karry m ris og revet gulerod (1 x flæskefars)
Torsdag = Frikadeller m kartofler og rødbeder (1 x flæskefars) kog kartofler til i morgen
Fredag = Pølser m kold kartoffelsalat (pølser efter eget valg i fryseren)
Lørdag = Millionbøf m spaghetti (brug en pakke oksefars)
Søndag = Cuvette m grønne bønner og gulerødder fra fryseren + kartofler
uge 8
Der skal handles igen
2 x Rugbrød (20kr) + mel (bag franskbrød) (8 kr) + 1pk kærgården (billige proodukt 15 kr)+ 1 fl olie (10 kr) + 2 pk gær (5 kr) + 5l mælk (40 kr) + 2 fl sukkerfri saftevand (16 kr) + 2 kg gulerødder (10 kr) + 2 poser kartofler (20 kr) + 1 kg ris (10 kr) + 1 glas kartofler (6 kr) = ialt 150 kr denne uge er der 100 kr tilbage til øvrige indkøb
Mandag = Krebinetter m grønt (brug en pakke flæskefars)
Tirsdag = Bag pølsehorn (tag pølser efter eget valg , ikke for tykke) resten bruges til madpakker
Onsdag = Svinekød i karry m ris (brug småkød fra fryseren og put gulerodskiver i)
Torsdag = Forloren hare (brug 1 pk oksefars + 1 pakke bacon) kog rigelig med kartofler
Fredag = Stegte frankfurtere med ovnstegte kartofler – Brug franfurtere fra fryseren
Lørdag = Ribbensteg , hvide og brune kartofler – brug et glas kartofler til brunede kartofler.
Søndag = Glaseret hamburgerryg m grøntsager (brug 1 pose fra frost og hvide kartofler.
Husk at lægge i fryseren, både rester og i biksebøtte Vi får normalt biksemad hver 4. uge.