Madplan for uge 31 (1/8 – 7/8)


Så er vi kommet til  AUGUST = den helt store høst-periode i vores haver som begynder nu,
alt står frodigt og hvis der skal eftersås skal det nok gøres nu, men vandes godt. Jeg eftersår bare pletter med forskellige salatrester eller spinat det plukkes til hønsene og de pæneste blade går i salatskålen – de sidste 2 år har jeg haft held med at efterså ærter, de giver ikke så mange som dem der sås i foråret men de er fine som snack eller i salaten.
Jeg holder her i august nøje regnskab med indkøbene for at se om det holder at handle hos producenterne lokalt (hvis budgettet kan holde synes JEG at det er lykkes) Hvis jeg kan få bedre varer, støtte de lokale og bruge de samme penge så er det win win.

Jeg har afsat ca 750 kr til  LF-slagteren, 150 kr til Lolle-frugt og 100 kr til andre grøntsager –
så er der afsat penge af til 4 x 12 L mælk købes i superbrugs om søndagen  (okologisk til 7, 85)
94,2 x 4 = ca 376 kr. – Alt i alt 1376 kr SÅ er der max  1124  til øvrige kolonialvarer – det bliver spændende at prøve at få det til at holde.
Jeg har nu handlet og jeg mangler smør, kaffe, lidt papirvarer og 1 x fiskefrikadeller, undervejs mangler jeg lidt frugt + grønt, og så mælk hver søndag (der har vores superbrugs øko-letmælk til 7,85, så indkøbes 10-12 liter – hvilket burde holde en uge (men det er ikke altid vi nøjes med det)

Der er nu rigtig god gang i tomat, squash (her er rigtig mange nu) og agurk, der er også mange kartofler, krydderurter, porrer samt de første græskar – så her købes en pose gulerødder og løg hver uge – det bliver ikke mere end de afsatte 100 kr.
Mit kød er købt (1 kød-pakke + 2 x 1/2 fritgående landkylling på hver ca 13-1400 gram –
Den ene steges på et tidspunkt, den andenkoges og bliver til kylling i karry (her pilles de sidste stykker af vinger, ryg osv til tarteletter), så der bliver til 3 X aftensmad.
Kyllingerne er ikke billige men kanongode og med slagterregningen holdt det med de 750 kr.
Af de 250 kr til frugt og grønt er de 200 stadigt tilbage, da vi bruger fra haven, af frugt har vi mange hindbær og brombær – Min nabo har mange kirsebær så dem kan der plukkes af i denne uge, så er det slut, der af grønt købt lidt hvidløg, 1 pose frosne ærter + 1 kål-hovede.

indkøbseddel:
Havregryn   1  x  12 kr
Smør     2 x   = 35 kr
Sukker   1 x   = 10 kr.
Kaffe      2 x   = 100 kr.
Mel         3 x   =   36 kr.
Salt         1 x    =   10 kr.
Pasta      2 x    =  20 kr.
Dåse/Brik  tomat  4 x  =   35 kr.
Papirvarer (køkkenruller/Toiletpapir)  16  x 15  = 240 kr.
Ketchup   3 x  = 30 kr.
Remoulade   3 x 15 kr.
Mayonaise  2 x 10 kr.
Fiskefileter  2 x 25 kr.
Fiskefrikadeller  2 x 20 kr.
Sild (marinerede)   2 x 15 kr.
Laks   4 x 25 kr.
Karrysalat 2 x 12 kr.
Makrelsalat 2 x 15 kr.
Ost (feks 1stk skæreost + 3 smøreoste) = 75 kr.
Tørgær    6 x  5 kr.  =   30 kr.

altså 1376 minus 983 = til andre varer              ____393 kr._____
Noget tyder på at det kan lade sig gøre, i teorien, nu må vi så se om det lader sig gøre i praksis, det  er jo ofte noget andet 🙂 :)-
Jeg har handlet alt til uge 1 og det meste  til resten af måneden der bør være 550 kr. tilbage plus LIDT ekstra,  jeg har faktisk 550 kr + 100 i småpenge, MEN herudover har jeg ca 650 kr som jeg ikke har brugt ud af de 2500 kr jeg hævede.
Når jeg ved det så nøjagtigt er det fordi hvis jeg virkelig skal holde lidt styr på pengene, som her hvor jeg prøver noget nyt er jeg nødt til at bruge FYSISKE penge, og har jeg har derfor hævet 2500kr og lagt i en “køkken-pung” – heraf er der brugt ca 1200kr

 

 

Madplan for uge 31

MANDAG::::: Stegeben – steger dem i stegegryde så bliver der en mega-god sovs
Der skal naturligvis kartofler  fra haven til og råkostsalat. (jeg skummer evt fedt fra skyen til sovsen, da det ellers er for fedt til vores kranspulsårer, det er SMAGEN ikke fedtet vi skal have, men det står da en frit for at bruge det.

TIRSDAG::::: Boller i karry med ris og grøntsager.
Tager et stykke medister  fra slagteren  og laver kødboller af den, man kan da røre min allergivenlige fars. (Jeg gemmer en stor håndfuld kødboller til onsdag)

Boller i karry (allergivenlig og kulhydratfattig)


denne fars er god til dem der træner, da den er høj på protein og minus mælk, mel.

ONSDAG::::::Westernpande  (Små kødboller, cocktailpølser, løg, majs, delte kogte bønner og peberfrugt i tern svitses, krydres og tilsættes kogt pasta + tomater skåret i tern svitses lidt mere). Serveres med 1/2 æg i kanten + rugbrød.

TORSDAG:::::Spaghetti og Kødsovs   (bruger denne opskrift

Sugo a la Berit m pasta + salat


Så sættes 2 bøtter i fryseren)

FREDAG:::::::Rugbrød og røræg  m Purløg og tomat + lidt magert pålæg

LØRDAG:::::::Måske skulle jeg holde fridag 🙂 så kan vi få koldskål eller lignende

SØNDAG:::::::Krebinetter med kartofler, pandegrønt og fritter.
Bruger en pakke færdige krebinetter fra slagteren